Heaven 23, Göteborg

Uppdragsgivare: Spik Studios
Arkitekt: Spik Studios
Uppdrag: Leverans av lädersoffor utformade som halvcirklar och med quiltade ryggar till restaurangen Heaven 23 i Gothia Towers andra torn

 

23:E VÅNINGEN OCH 360-GRADERS UTSIKT

Året efter att Gothia Towers andra torn stod färdigbyggt, 2002, invigdes Heaven 23. En restaurang och cocktailbar på 23:e våningen med utsikt över Göteborg, som som är känd för både sin räkmacka i King Size Deluxe och är ledande i Norden på österrikiska viner. Restaurangens mål är att besöket ska bli en wow-upplevelse som startar redan vid hissen på entréplan, och under besöket ska gästen få uppleva puls samtidigt som den ska känna sig både välkommen och sedd.

Sofa-restaurant-Heaven23-Gothenburg-Sweden-Facctory-photographer-Julio-Chang-1.jpg

 

Quiltade ryggar och trendigt material

Efter Spik Studios ritningar tog vi fram lädersoffor utformade som halvcirklar, vilket gör det lätt att prata med alla runt bordet även fast man inte sitter bredvid varandra. Restaurangen jobbar mycket med sina kärnvärden puls, utsikt, internationellt och trendigt och ordet kommer igen som fokus i alltifrån mat till inredning. Soffornas quiltade ryggar och moderna material ger en känsla av både elegans och stil, vilket i sin tur går i lås med just kärnvärdet "trendigt".

 

 

Fotograf: Julio Chang